Tavlor på en utställning

Ensemble Makadam med Malin Wättring & Misha Pedan
Kort utställning
-

*** OBS PROGRAMÄNDRING PGA PANDEMIN: ENSEMBLE MAKADAM FÖRLÄNGS TILL 8 APRIL ***

 

Ensemble Makadam med saxofonisten Malin Wättring och fotografen Misha Pedan

Det börjar på Galleri 54 på fredag 13 mars då vi inviger vår kortutställning, som består av 10 bilder av fotografen Misha Pedan samt en inspelad ljudfil med Ensemble Makadam och Malin Wättring.

Vernissage kl 18 då vi gör en kort live presentation.

Den 19 och 20 mars kl 19.00 presenterar vi konserter på Atalante och efter torsdagens konsert bjuder vi in Magnus Haglund, som har skrivit en essä till vårt programblad, till ett samtal.

Makadam arbetar med att tolka, omforma och ”hacka” musiktraditioner och använda motiv och element ur klassiska, ofta välkända, musikstycken som material för att skapa ny musik och improvisationer. Med Tavlor på en utställning försöker ensemblen nu (för just det här verket utökad med gästande Malin Wättrings råa och poetiska jazzsaxofon) också ifrågasätta och ny-upptäcka idén om programmusik, som Modest Mussorgskijs verk bygger på, genom att vi rör oss fritt mellan olika musikaliska rum och uttryck utan att vara trogna de ursprungliga bildernas berättelse. Att egentligen inte berätta något alls och överlåta berättelsen till lyssnaren?

Valet av 10 bilder ur Misha Pedans bok Eternal Presence har skett med en glimt av association till musikverkets ursprungsbilder. Till exempel finns Tuileries-trädgården med och Majdan-torget i Kiev. Men var och en kan fritt fantisera om andra kopplingar … och låta bilderna bara vara bilder och musiken bara vara musik.

Anna Lindal violin, Elsbeth Berg viola, Kristina Lindgård cello, Sara Sjödahl piano, Malin Wättring saxofon, Misha Pedan fotograf.