Shifting

Lova Gadd, Malin Molin och Maria Hilmersson
Utställning
-

Första utställningen för 2016 består av tre debutanter som nyligen avslutat sina studier vid Dômen konstskola. Det har med åren blivit några stycken och flera av dem har senare i sina karriärer blivit etablerade konstnärer i det svenska och internationella konstlivet. Det är alltid något speciellt att möta ett ungt konstnärskap. Ser man på konsthistorien så är det en påfallande stor majoritet av konstnärer som gjort sina mest betydande verk i just unga år.
De elever från Dômen konstskola som den här gången ska pröva sina vingar, spänna bågen, eller möta verkligheten är Lova Gadd, Malin Molin och Maria Hilmersson.

Lova Gadd studerar på Konsthögskolan i Umeå. Hon gillar porr, mörker och humor och tar sig uttryck genom en rad olika medier som skulptur, video och måleri.

Malin Molin jobbar med konceptuellt måleri och studerar på Chelsea college of Art i London. I sin senaste serie målningar Degrees of soiling/Freudian colour theory utgår hon från begreppet “att tvätta sin smutsiga byk”. Vad döljs i hemmets sfär? Vilka fläckar tvättar vi bort i våra vardagliga sisyphos-ritualer?

Maria Hilmersson - Landgren är ljudkonstnär och studerar på Konstfack i Stockholm. Hon experimenterar med ljud genom skulptur, performance och installation som ständigt utmanar betraktaren att använda flera av kroppens sinnen. Verket Panning Objects, består av en ljudinstallation där Maria tänjer på gränserna mellan logik och fantasi. Genom att förändra ljudet som stämmer överens med det man ser och göra det större vill Maria skapa en upplevelse av förskjutning i tid och rum.

Vernissage: 15/1 18:00 - 21:00
Finnisage på kulturnatta: 22/1 18:00 - 23:00